Снимка БулфотоЛошото време свърши и започва хубавото, това сочи средносрочната прогноза

...
Снимка БулфотоЛошото време свърши и започва хубавото, това сочи средносрочната прогноза
Коментари Харесай

Лошото време свърши! Температурите започват да се качват

Снимка Булфото

Лошото време свърши и започва хубавото, това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “. В идващите 10-15 дни се чака първата серия на циганското лято. Постепенно температурите ще се покачват, като в края на тази и началото на идната ще са високи за сезона - 25-26 градуса в низините, написа Пик.

Ще бъде предимно слънчево. Това е тъй като Балканите, а и цяла Южна Европа са под въздействие на високо атмосферно налягане.

 Все пак сутрин ще бъде студено, на места може да има мъгли, най-вече към водните басейни. Но денем и най-много следобяд времето ще бъде хубаво, слънчево и приятно.

Снегът на Витоша последователно ще се стопи, ще изчезне и няма да има и диря от него в идващите дни, защото и във височина ще се придвижва топлият въздух. Над 2000 метра температурите също ще бъдат над 0 градуса.

Тази нощ ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно.

Минималните температури ще бъдат 4 и 9 градуса, по Черноморието до 11 градуса. В утринните часове тук-там към водните басейни ще се образува мъгла.

През деня над страната ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над източните и планинските региони, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури – сред 17 и 22 градуса. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за октомври.

Над планините

ще има по-значителни нараствания на облачността и на обособени места ще превали слаб дъжд, над 2300 метра – слаб сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 12 градуса, на 2000 метра – към 5 градуса.

Над Черноморието

ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места едва ще превали. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха – 17-19 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР